Баварське темне Пиво
Покласти у великий чавун 4 фунта розрізаного на дрібні шматки і висушеного заварного кисло-солодкого хліба, 2 фунта житнього солоду, 1/4 чайної ложки кухонної сіли, 10 зерен запашного і просіяного російської перцю, 15 грамів розлучених в одній склянці теплої кип'яченої води дріжджів, 1/2 фунта дрібного цукрового піску і 3/2 фунта ошпареної крутим окропом хмелю, влити стільки кип'яченої води, щоб маса була як густа сметана, накрити товстою серветкою і поставити в тепле місце.На другий день влити 15 пляшок кип'яченої води і 1/2 фунта цукру, розпущеного в стакані крутого окропу, все гарненько розмішати, закрити чавунною кришкою і поставити в добре витоплений піч.
А через чавун вийняти з печі, дати зовсім остигнути і перелити в кам'яну чашку. У густоту ж влити 3 пляшки крутого окропу, дати охолонути, процідити в раніше злитий наполягатиме все розмішати, перелити в луджену каструлю, поставити на плиту і дати закипіти. Потім зняти шумівкою піну, процідити Пиво крізь часту полотняну серветку, профільтрувати через скляну воронку, обкладену зсередини пропускної папером, і тоді розлити в шампанські пляшки. Пляшки закупорити ошпарені пробками, які зав'язати тонким дротом, і облити розігрітим сургучем. Вживати лише після того, як Пиво постоїть днів 15 у льодовику.
|