РЕЦЕПТИ КОКТЕЙЛІВ
Головна » Статті » Вина » Виноградні [ Додати статтю ]

Домашне виноградне вино

Домашне виноградне вино
Інгредієнти:
Виноград технічних сортів, у мене сорт Ізабелла
цукор
Спосіб приготування:
Готуємо сусло. Виноград мити для вина не можна, на його поверхні знаходяться винні дріжджі. Обірвіть ягідки в емальований посуд, намагаючись що б не потрапляли недозрілі ягідки.

Руками стискайте, тисніть всі ягідки, що б практично всі  лопнули. Додайте до сусла цукор, з розрахунку 50гр цукру на 1 літр сусла. Накрийте кришкою і поставте в тепле місце для бродіння на п'ять днів. Щоранку перемішуйте сусло. Через п'ять днів, виноград підніметься вгору, віддавши вам, весь свій сік.

Акуратно зцідіть через трубочку в скляну посудину сік. До отриманого соку треба додати цукор з розрахунку близько 250гр. на 1 літр. соку, з урахуванням того, що ви вже поклали в сусло.

Відразу зазначу, чим більше цукру, тим міцніше вино.

Попередньо цукор розчиніть у невеликій кількості соку і влийте в посудину, в якій буде бродити вино. Наповніть соком балон не до самого верху, залиште місце для бродіння. Головне правило при виробництві вина, не допустити потрапляння повітря в посудину з майбутнім вином.

Для цього треба поставити водяну заслонку, у мене спеціальна кришка, продаються в магазинах.
Вона виглядає ось так:
 

Закриваєте цієї кришкою, наливаєте трохи води в неї і залишаєте вино на 21 день для бродіння, температура повітря в приміщенні 20гр. оптимальна для вина.

Через 21 день, також акуратно, через трубочку розлийте вино в пляшки, в яких ви будете зберігати вино. 

Закупоріть після чого залишиться остання операція, освітлення вина. 

Нагрівайте вино до 40гр і різко охолоджую. Мені в цьому завжди допомагає природа. Коли я розливаю готове вино, починаються перші морозики, от і виставляю нагріте вино на вулицю, як воно охолоне, опускаю шийкою у віск або парафін і залишаю в темному прохолодному місці на зберігання. Повністю вино дозріває через 40 днів. 

 

Категорія: Виноградні | Додав: DenusLev (06.07.2012)
Переглядів: 1652 | Рейтинг: 4.0/1