Полуничний компот з ревенем (Кордіан)
Інградієнти: На 1 літр:
- 300 г свіжої полуниці, очищеної та нарзан на шматочки
- 4 шт стебел ревеня, нарізаних на шматочки
- 320 г цукру
- 1 л води
- 1 ст л рожевого сиропу
Детальний рецепт приготування:
1. Скласти всі фрукти в каструлю, засипати цукром. Поставити на повільний вогонь і варити 10 хвилин, поки ягоди не почнуть ставати м'якими. Залити водою і збільшити трохи вогонь.
2. Готувати ще 15 хвилин, потім зняти сироп з вогню і дати повністю охолонути.
3. Процідити через сито, натискаючи на фрукти ложкою, і додати рожевий сироп. До подачі на стіл тримати в холодильнику.
4. При подачі розбавити або простою або газованою водою. Подавати з льодом.
|