Інградієнти:
- 1 кг житнього хліба
- 50 г дріжджів
- 200-300 г цукру
- 50 г родзинок
- 6 л води
Приготування:
Свіжий житній хліб нарізати ломтиками і підсушити в духовці, злегка підрум'янивши. Сухарі поламати на дрібні шматочки, покласти в емальований посуд і залити окропом. Закрити кришкою і залишити на 4-8 годин. Потім рідину процідити, охолодити до 25 °С, влити в неї розведенні теплою кип'яченою водою дріжджі, додати цукор. Посуд прикрити кришкою і поставити в тепле місце на 6—10 годин для бродіння. Квас, що забродив, процідити, розлити по пляшках, заздалегідь поклавши в кожну декілька родзинок, і щільно закупорити. Пляшки з квасом зберігати горизонтально в холодному приміщенні.
|