РЕЦЕПТИ КОКТЕЙЛІВ
Головна » Статті » Інше » Квас [ Додати статтю ]

Руський квас

Інградієнти:
  • 1 кг житнього хліба
  • 50 г дріжджів
  • 200-300 г цукру
  • 50 г родзинок
  • 6 л води

Приготування:
Свіжий житній хліб нарізати ломтиками і підсушити в духовці, злегка підрум'янивши. Сухарі поламати на дрібні шматочки, покласти в емальований посуд і залити окропом. Закрити кришкою і залишити на 4-8 годин. Потім рідину процідити, охолодити до 25 °С, влити в неї розведенні теплою кип'яченою водою дріжджі, додати цукор. Посуд прикрити кришкою і поставити в тепле місце на 6—10 годин для бродіння. Квас, що забродив, процідити, розлити по пляшках, заздалегідь поклавши в кожну декілька родзинок, і щільно закупорити. Пляшки з квасом зберігати горизонтально в холодному приміщенні.

Категорія: Квас | Додав: DenusLev (06.07.2012)
Переглядів: 917 | Рейтинг: 5.0/1