РЕЦЕПТИ КОКТЕЙЛІВ
Головна » Статті » Інше » Квас [ Додати статтю ]

Лимонний квас

Інградієнти:
  • 7 л води
  • 400 г цукру
  • 1 с. л. дріжджів
  • щіпка соди
  • 2 лимони
  • жменя родзинок

Приготування:
У велику емальовану каструлю налити воду і закип'ятити її з цукром, дати остигнути, накривши серветкою. Лимони нарізати шматочками і разом з родзинками покласти в каструлю з окропом. Поставити ємкість в тепле місце і закрити кришкою. Поки відвар остигає, розвести у воді дріжджі і соду (на кінчику ножа), змішати із охолонотою рідиною в каструлі. Залишити бродити на 12 годин. Потім квас процідити і розлити в пляшки, положивши в кожну по декілька родзинок, закупорити пробками (і пляшки, і пробки краще простерилізувати), дати постояти ще 2 години в теплі. Зберігати в темному прохолодному приміщенні.

Категорія: Квас | Додав: DenusLev (06.07.2012)
Переглядів: 1056 | Рейтинг: 4.0/1