Інградієнти:
- 7 л води
- 400 г цукру
- 1 с. л. дріжджів
- щіпка соди
- 2 лимони
- жменя родзинок
Приготування:
У велику емальовану каструлю налити воду і закип'ятити її з цукром, дати остигнути, накривши серветкою. Лимони нарізати шматочками і разом з родзинками покласти в каструлю з окропом. Поставити ємкість в тепле місце і закрити кришкою. Поки відвар остигає, розвести у воді дріжджі і соду (на кінчику ножа), змішати із охолонотою рідиною в каструлі. Залишити бродити на 12 годин. Потім квас процідити і розлити в пляшки, положивши в кожну по декілька родзинок, закупорити пробками (і пляшки, і пробки краще простерилізувати), дати постояти ще 2 години в теплі. Зберігати в темному прохолодному приміщенні.
|