РЕЦЕПТИ КОКТЕЙЛІВ
Головна » Статті » Інше » Квас [ Додати статтю ]

Квас класичний

Квас класичний
Інградієнти:
1 кг житнього хліба
25 г дріжджів
200 г цукру
1 ст. л. м'яти
2 ст. л. родзинок
6 л кип'яченої води
Приготування:
Скориночки житнього хліба з м'якушем підсушити в духовці, щоб вони злегка потемніли, опустити в каструлю з киплячою водою на 6 годин. Потім в эмальованну каструлю процідити через сито або марлю рідину, влити розведені в кип'яченій воді дріжджі, додати цукор, м'яту, родзинки і залишити бродити на 6 годин. Якщо з'явилася піна, квас знову потрібно освітлити, процідив через тканину, розлити в пляшки з родзинками, щільно закупорити розпареними пробками і покласти горизонтально в темне приміщення на 3 дні.


 

Категорія: Квас | Додав: DenusLev (06.07.2012)
Переглядів: 838 | Рейтинг: 4.0/1