РЕЦЕПТИ КОКТЕЙЛІВ

А

Б

В

Г

Д

Е

Ж

З

І

К

Л

М

Н

О

П

Р

С

Т

У

Ф

Х

Ц

Ч

Ш

Ю

Я

З

Закон Мескімена
- завжди не вистачає часу, щоб виконати роботу як треба, але на те, щоб її переробити, час знаходиться.

Закрите вино
(фр. Fenne) – вино знаходиться на стадії переходу від первинних, фруктових, до вторинних ароматів. На даній стадії особливо виділяються кислотність, танінів, структура вина, аромати ж його виявляються блоковані.

Запах вина
- сукупність усіх характеристик вина, відчутних для носом. Розрізняють запахи вина на видиху і запахи вина на вдиху. Деякі запахи вина свідчать про його ваду чи захворювання.

Запіканка
- вид наливки з горілки і ягід або злив в Малоросії.
( Малий енциклопедичний словник Брокгауза і Ефрона )

Зелене вино
- вино має підвищену кислотність, що часто буває наслідком недостатньої зрілості винограду. Або дуже молоде, ще не дійшло вино.

Золотистий джин
(Golden Gin) – сухий джин, який має золотистий колір завдяки витримці в дерев’яних бочках.

Зубрівка
- російська чи польська міцна настоянка на траві зубрівки. Колір від блідо-жовтого до бурштинового. Помірне і дозоване споживання настоянки забезпечує профілактичний і лікувальний ефект. Фортеця – 40%.

Зум
(Zoom) – напій, для приготування якого потрібні мед, вершки і зазвичай коньяк. Напої "зум” збиваються в шейкері і наливаються поверх колотого льоду.

Змішаний віскі
(Blended whiskey) – чисте віскі, змішане з етиловим спиртом. Частка чистого віскі в суміші – на 20% більше, ніж спирту. У продаж віскі надходить з вмістом спирту 40%.