А |
Б |
В |
Г |
Д |
Е |
Ж |
З |
І |
К |
Л |
М |
Н |
О |
П |
Р |
С |
Т |
У |
Ф |
Х |
Ц |
Ч |
Ш |
Ю |
Я |
З
Закон Мескімена
- завжди не вистачає часу, щоб виконати роботу як треба, але на те, щоб її переробити, час знаходиться.
Закрите вино
(фр. Fenne) – вино знаходиться на стадії переходу від первинних, фруктових, до вторинних ароматів. На даній стадії особливо виділяються кислотність, танінів, структура вина, аромати ж його виявляються блоковані.
Запах вина
- сукупність усіх характеристик вина, відчутних для носом. Розрізняють запахи вина на видиху і запахи вина на вдиху. Деякі запахи вина свідчать про його ваду чи захворювання.
Запіканка
- вид наливки з горілки і ягід або злив в Малоросії.
( Малий енциклопедичний словник Брокгауза і Ефрона )
Зелене вино
- вино має підвищену кислотність, що часто буває наслідком недостатньої зрілості винограду. Або дуже молоде, ще не дійшло вино.
Золотистий джин
(Golden Gin) – сухий джин, який має золотистий колір завдяки витримці в дерев’яних бочках.
Зубрівка
- російська чи польська міцна настоянка на траві зубрівки. Колір від блідо-жовтого до бурштинового. Помірне і дозоване споживання настоянки забезпечує профілактичний і лікувальний ефект. Фортеця – 40%.
Зум
(Zoom) – напій, для приготування якого потрібні мед, вершки і зазвичай коньяк. Напої "зум” збиваються в шейкері і наливаються поверх колотого льоду.
Змішаний віскі
(Blended whiskey) – чисте віскі, змішане з етиловим спиртом. Частка чистого віскі в суміші – на 20% більше, ніж спирту. У продаж віскі надходить з вмістом спирту 40%.