РЕЦЕПТИ КОКТЕЙЛІВ

А

Б

В

Г

Д

Е

Ж

З

І

К

Л

М

Н

О

П

Р

С

Т

У

Ф

Х

Ц

Ч

Ш

Ю

Я

Т

Tinto
(ісп. і порт.) – червоне вино

Тварина вино
- вино, що володіє букетом ароматів шкіри, мускусу, дичини.

Талу
- ячмінне пиво в Абіссінії (Ефіопії)

Танін
- речовина, що міститься в виноградне соку (суслі), що відповідає за терпкий і терпкий присмак і який, в основному, міститься у виноградній шкірці, кісточках і черешках ягід.

Тарасун
- в Бурятії традиційний алкогольний напій з заграв коров’ячої молочної сироватки, перегнати в міцний спиртний напій.

Тверде вино
- вино з надлишком танінів і кислоти. З плином часу твердість вина може слабшати.

Теджен
- міцний алкогольний напій з меду в Абіссінії (Півн. Африка)

Текіла
- мексиканська горілка. В основі напою – спирт з ферментованого соку блакитної агави. Відома з часів ацтеків. Кілька разів переганяється і багато років витримується в дубових бочках. Міцність 45% об.

Темний ром
- тип рому, виробляється шляхом перегонки збродженого соку цукрової тростини, цукрового сиропу (з тростинного цукру) і чорної патоки і має міцність 95% (80% для рома з Нової Англії). Розливається і надходить у продаж з вмістом спирту 40%. Колір темного рому досягається в результаті додавання карамелі, так як, яка зберігалася в невипалені бочках, він майже не фарбується. Крім цього, у більшість сортів рому також додається спирт.

Тербаш
- стародавній місцевий сорт Туркменії середньопізнього терміну дозрівання, на півдні дуже швидко накопичує цукор при низькій кислотності. Тербаш може бути використаний для споживання в свіжому вигляді, для виробництва родзинок і, головним чином, для виготовлення міцних і десертних вин. У північних районах з Тербаша готують ординарні столові вина і виноградний сік. У Криму Тербаш використовується для приготування масових ординарних вин.

Терновий джин
- лікер, що виробляється з джину та тернових ягід.

Терпке вино
- вино з надмірно вираженими таніни. Щось жорстке, яке не має ніяких інших помітних характеристик. Деякі великі вина, які здаються терпкими, поки вони молоді, з віком стають більш м’якими і набувають більш виразну індивідуальність.

Тіа Марія
(Тia Maria) – зареєстрована марка ямайського лікеру, ароматизованого кави Блу Маунтін (Blue Mountain), шоколадом і тропічними спеціями. Вміст спирту – 26,5%, щільність – 1,09.

Тихе вино
- натуральне виноградне вино, практично не містить вуглекислого газу (не більше 2 г / л).

Тодді
- широко розповсюджені за кордоном гарячі змішані напої, що складаються з крепкоалкогольного напою, сиропів, меду, наливок, солодких настоянок або лікерів і суміші прянощів. Те ж, що шведський пунш.
Тодді (Toddy) – напій, для приготування якого потрібно розчинити в гарячій воді чайну ложку цукру і влити спиртний напій, потім додати лід або гарячу воду і розмішати. Подається з гвоздикою, мускатним горіхом, корицею або лимонними кірками

Токай
(від назва угорського селища Токай) – десертне виноградне вино, вироблене в Угорщині з винограду білих сортів Фурмінт та Гарсіа-Левел. Вміст спирту 6-16 об’ємних%, цукристість 0-25%. Готується бродінням високосахарістого сусла (30-60% цукру), що отримується з зародзиненого (або завяленного) винограду, ураженого мікроскопічним грибом Botrytis cinerea. Після прояснення вино витримують 4-8 років в підвалах при температурі 9-11 С, вологості повітря 85-90%; при цьому обов’язкова присутність гриба Cladosporium cellaroe. Найбільш відомі вина "Асу”, "токайська есенція”, "Самородні”. На території колишнього СРСР вина типу токай в основному виробляють на Південному березі Криму та в Узбекистані. У процесі приготування застосовують спиртування сусла.

Третинні аромати вина
- запахи, які складаються з ефірів вищих спиртів при витримці вина.

Трінідадскій ром
- будь-який із чистих ромів, які виробляються в Тринідаді, наприклад, Фернандес (Fernandes Vat 19), Ферді (Ferdi’s 10 Year), Олд Оук (Old Oak) і Сігерт Букет (Siegert’s Bou-quet Rum). Ром виробляється шляхом перегонки збродженого соку цукрової тростини, тростинного сиропу і меляси, міцністю 95%. Розливається і надходить у продаж з вмістом спирту 40%. Витримується в невипалені бочках 2-10 років, майже не змінює кольору. Темні роми виходять додаванням карамелі. Більшість ромів є сумішами з чистим спиртом.

Тріпл Сек
(Triple Sec – потрійний сухий) – лікер з ароматом апельсина, схожий на лікер Кюрасао (Curacao), але менш солодкий і безбарвний. Вміст спирту – 25%, щільність – 1,09.

ТВАК
(Tuaca) – італійський лікер, який випускається більше 500 років. Рецептура його зберігається в секреті. Має легкий аромат какао, ванілі і кокоса. Вміст спирту – 42%, щільність – 0,94.

Тумблерс
- спеціальний невисокий стаканчик з товстим денцем, з якого зазвичай п’ють віскі.

Тутовка
- шовковична горілка Азербайджану, Карабаху і Вірменії. Готується з ягід білого і чорного тута. Переганяється один, рідше два рази. Має специфічний приємний аромат, жовтувато-зеленуватий відтінок.