А |
Б |
В |
Г |
Д |
Е |
Ж |
З |
І |
К |
Л |
М |
Н |
О |
П |
Р |
С |
Т |
У |
Ф |
Х |
Ц |
Ч |
Ш |
Ю |
Я |
Ш
Scheidam gin
(шхедам) – сорт джина.
Sheridan’s Original
(Шеріданз Ориджинал) – ірландський подвійний лікер, пляшка якого ділиться на дві частини. Одна з них містить ванільний лікер, міцністю 17%, а інша, в два рази більша, – шоколадно-кавовий лікер, міцністю 19,5%. Обидва лікеру змішуються при наливанні вмісту пляшки в келих.
Shooter
(шутер) – напій, для приготування якого потрібно кілька лікарів і солодких настоянок, які наливаються послідовно таким чином, щоб напої не змішувалися. Кожен напій має свій колір і питому щільність, що і дозволяє створювати такі шаруваті напої. За традицією шутер випивається залпом і не запивається іншим напоєм або водою. Відомий також під назвою пус-кафе (Pousse-Cafe).
Steinhager
(Штайнхагер) – німецький джин.
Swedish Punch
(Шведська пунш) – лікер, що виготовляється на основі батавів Аракова рому, чаю та спецій. Бере своє походження в Швеції і відомий також як Араковим пунш (Arack Punch) і Калорік пунш (Caloric Punch).
Шаруваті напої
- короткі напоїв, як шутер або пус-кафе, в яких всі складові мають різну щільність і розташовані різнобарвними шарами у високій прозорою чарці. При їх приготуванні кожен становить лікер або інший спиртний напій слід наливати повільно і обережно, щоб їх не перемішати між собою. Для цього напої наливаються по стінці келиха або по зворотній стороні ложки. Можна також застосувати свізл-стик – довгу паличку, яка використовується зазвичай для розмішування напоїв. Деякі бармени використовують для цієї мети навіть вишню Мараськін.
Шаблі
(Chablis) – французька біле сухе вино, вироблене з винограду сорту Шардоне.
Шамбор
(Chambord) – французький лікер на основі малини, що містить також інші ягоди, трави та мед. Вміст спирту – 16,5%.
Шамбрез
(Chambraise) – французький сухий вермут, ароматизований альпійської суницею.
Шампанські вина
- шипучі вина, одержувані в колишній французькій провінції Шампань, виробляються природним бродінням виноградного сусла. Кращі виноградники в департаменті Марни, 16 т. Гекта. і до 40 тис. пляшок на рік. Шампанські вина виготовляються і в інших департаментах Франції, також у Німеччині, Росії та ін Від шампанських вин, одержуваних природним бродінням, слід відрізняти шипучі вина, що готуються накачуванням у вино вуглекислоти.
( Малий енциклопедичний словник Брокгауза і Ефрона )
Шампанське
- виноградне ігристе вино, насичене вуглекислим газом при природному бродінні. Його батьківщина – Шампань, найпівнічніший виноробний район Франції. В даний час шампанське класифікується за процентним вмістом цукру. Брют містить до 0,3% цукру, сухе – до 1,3% цукру, напівсухе – до 5%, напівсолодке – до 8%, солодке – до 10% цукру. Шампанське має фортеця в межах 10-12,5 °.
Шапталізація
- додавання цукру в сусло для підвищення вмісту спирту у вині.
Шардоне
- сорт білого винограду, що використовується для виробництва білих бургундських і шампанських вин.
Шартрез
(Chartreuse) – марочна настоянка (лікер), яка була вперше проведена понад 500 років тому у Франції, проте в даний час випускається в провінції Тарагона в Іспанії. Рецептура зберігається в таємниці картезіанскій ченцями. Складається з меліси, перцевої м’яти, помаранчевих корок, кориці, гвоздики, дягільного і аірного коренів. Жовтий Шартрез (Yellow Chartreuss) містить 120 інгредієнтів, має міцність 40% і щільність 1,07. Зелений Шартрез (Green Chartreuss) містить 250 інгредієнтів, має міцність 55% і щільність 1,02.
Шведська пунш
(Swedish punch) – лікер, що виготовляється на основі батавів Аракова рому, чаю та спецій. Бере своє походження в Швеції і відомий також як Араковим пунш (Arack punch) і Калорік пунш (Caloric punch).
Шовковисте вино
- вино з низькою кислотністю, приємне, гармонійне і елегантне.
Шорстке вино
- вино з особливо високим вмістом танінів.
Шнапс
- міцний алкогольний напій Німеччини. Готується з картоплі, свекловіци, пшеничного солоду та ячменю.
Шоколадний лікер
- безбарвний або шоколадного кольору солодкий лікер на основі шоколаду. Найвідоміші марки: "ДеКіпер” ( "DeKyper”), "Гарньєр” ( "Gamier”), "Болc” ( "Bols ").
Шотландський віскі
- Специфічний продукт Шотландії, що виготовляється при строгому дотриманні англійських законів. Більша частина видів шотландського віскі являє собою суміш зернових і солодових віскі; витримуються вони не менше чотирьох років. Легкий "копчений” аромат шотландського віскі є результатом висушування осоложенного ячменю над торф’яними вогнищами. Тип і кількість використовуваного торфу визначає інтенсивність аромату готового продукту.
Шпетлезе
- сорт дорогих німецьких вин, що виготовляються з винограду пізнього збору, з ароматом доспілих ягід і завершеним смаком.
Штайнхагер
(Steinhager), німецька джин з ягід ялівцю. Названий на честь міста Штайнхаген (Steinhagen).
Штоф
(нім.)
- стара російська міра горілки, яка дорівнює 1 / 10 відра, а також бутель такої міри.
Шутер
(Shooter) – напій, для приготування якого потрібно кілька лікарів і солодких настоянок, які наливаються послідовно таким чином, щоб напої не змішувалися. Кожен напій має свій колір і питому щільність, що і дозволяє створювати такі шаруваті напої. За традицією шутер випивається залпом і не запивається іншим напоєм або водою. Відомий також під назвою пус-кафе (Pousse-Cafe).
Шхедам
(Scheidam gin) – сорт джина, який проводиться на батьківщині цього напою в Голландії. Сильно ароматизованих і містить багато ароматичних масел. Відомий також під назвою Голландський джин (Holland Gin) або Женевський джин (Geneva Gin).