А |
Б |
В |
Г |
Д |
Е |
Ж |
З |
І |
К |
Л |
М |
Н |
О |
П |
Р |
С |
Т |
У |
Ф |
Х |
Ц |
Ч |
Ш |
Ю |
Я |
О
Оксамитове вино
(фр. Veioute) – оксамитове вино. Вино жирне і масляниста, з невисокою кислотністю, що дає відчуття оксамиту в горлі за рахунок спиртового ефекту. Також говорять і про солодкий вини.
Оксамитове пиво
- тип елю, дуже темного за кольором, з сильним присмаком солоду і хмелю.
Одяг вина
(фр. Robe) – даним терміном позначають колір вина і його зовнішній вигляд в цілому. По одягу можна судити про технічний рівень вина і його витримці.
Округле вино
(фр. Rond) – так кажуть про м’який напівсолодке білому вині або червоному вині з неагресивними таніни.
Ольмека
- текіла з нектару синьою агави, названа по імені бога із стародавніх мексиканських легенд. Прекрасна основа для коктейлів.
Органолептичні властивості вина
- якості вина, які сприймаються через органи почуттів людини і оцінювані через колір, запах і смак вина.
Органолептичний аналіз
(від орган і грец. leptikos – схильний брати або приймати), дослідження властивостей продуктів і матеріалів, головним чином харчових, за допомогою органів чуття. Органолептичний аналіз звичайно здійснюється дегустаторами. Широко застосовується для оцінки якості вин, коньяків, чаю, тютюну, сирів, вершкового масла і консервів. Метод органолептичного аналізу певною мірою суб’єктивний, що обумовлено мінливістю відчуттів як у різних людей, так і у однієї і тієї ж людини (залежно від стану організму). Застосовується в тих випадках, коли немає більш об’єктивних науково обгрунтованих методів аналізу.