РЕЦЕПТИ КОКТЕЙЛІВ

А

Б

В

Г

Д

Е

Ж

З

І

К

Л

М

Н

О

П

Р

С

Т

У

Ф

Х

Ц

Ч

Ш

Ю

Я

О

Оксамитове вино
(фр. Veioute) – оксамитове вино. Вино жирне і масляниста, з невисокою кислотністю, що дає відчуття оксамиту в горлі за рахунок спиртового ефекту. Також говорять і про солодкий вини.

Оксамитове пиво
- тип елю, дуже темного за кольором, з сильним присмаком солоду і хмелю.

Одяг вина
(фр. Robe) – даним терміном позначають колір вина і його зовнішній вигляд в цілому. По одягу можна судити про технічний рівень вина і його витримці.

Округле вино
(фр. Rond) – так кажуть про м’який напівсолодке білому вині або червоному вині з неагресивними таніни.

Ольмека
- текіла з нектару синьою агави, названа по імені бога із стародавніх мексиканських легенд. Прекрасна основа для коктейлів.

Органолептичні властивості вина
- якості вина, які сприймаються через органи почуттів людини і оцінювані через колір, запах і смак вина.

Органолептичний аналіз
(від орган і грец. leptikos – схильний брати або приймати), дослідження властивостей продуктів і матеріалів, головним чином харчових, за допомогою органів чуття. Органолептичний аналіз звичайно здійснюється дегустаторами. Широко застосовується для оцінки якості вин, коньяків, чаю, тютюну, сирів, вершкового масла і консервів. Метод органолептичного аналізу певною мірою суб’єктивний, що обумовлено мінливістю відчуттів як у різних людей, так і у однієї і тієї ж людини (залежно від стану організму). Застосовується в тих випадках, коли немає більш об’єктивних науково обгрунтованих методів аналізу.