РЕЦЕПТИ КОКТЕЙЛІВ

А

Б

В

Г

Д

Е

Ж

З

І

К

Л

М

Н

О

П

Р

С

Т

У

Ф

Х

Ц

Ч

Ш

Ю

Я

Х

"Хванчкара”
- натуральне напівсолодке вино, характеризується стійкою прозорістю, м’якістю, гармонійністю і приємним вишневим тоном в смаку. Виноград дає добрі шампанські виноматеріали, особливо в купажу з сортами Оджалеші і качічі.

Harvey’s Bristol
(Харвейз Брістол) – винайдена понад сто років тому в Іспанії суміш хересів. Проводиться іспанською фірмою John Harvey & Sons, Ltd. Вміст спирту – 17,5%.

Hennessy
(Хеннессі) – знаменита марка коньяку, який виробляється в районі міста Коньяк у Франції.

Highball
(хайбол) – будь-який довгий напій на основі спиртного з льодом, содою та газованої або простою водою.

Jerez
(херес) – солодкі або сухі іспанські вина з високим вмістом алкоголю.

Jose Cuervo Gold
(Хосе Куерво Голд) – високоякісна мексиканська текіла. Проводиться з 1795 року. Виробляється із соку кактусів з витримкою в дубових чанах протягом 2-4 років.

Хайбол
- будь-який змішаний алкогольний або безалкогольний прохолодний тонізуючий напій, розведений содової або мінеральною водою або іншими безалкогольними газованими напоями, соками, шампанськими і т.д. Подають напій в стакані "хайбол” місткістю 250-300 мл. Слід зазначити, що якщо до складу напою хайбол входить солодкий алкогольний напій, лимонний сік, вичавлений шматочок лимонної або апельсинової цедри, содова або мінеральна вода і готується в склянці хайбол з 3-5 кубиками льоду, то ці напої називаються "рікки”. Перед подачею на стіл компоненти напою перемішуються ложкою і подають хайбол з соломинкою.

Хамрійат
( "винна поезія”) – арабська назва поезії, присвяченій оспівування вина, сп’яніння і застільних насолод. Тема ця з’являється вже в найбільш ранній період доісламскої арабської літератури, спочатку в якості складової частини касиди, досягає найвищого розквіту в творчості Абу Нувас (762-815), який перетворив хамрійат в самостійний жанр, в якому знайшли вираз крайні проіранська настрої поета. У новоперсідско-таджицької поезії тема хамрійата з’являється вже у творчості Рудакі і його сучасників, потім у диванах поетів 11 в. Фаррохі і особливо Менучехрі, що створив цикл застільних пісень в унікальній строфічної формі "мусаммат”. Іносказання значення набула винна тема в суфійської поезії. Особливий вид хамрійата складають т. і. сакінаме – короткі поеми в похвалу провину.

Ханшіна
- китайська пшоняна горілка. Для приготування використовується просо (гаолян) і Чумиза. Має мутнуваті колір і специфічний запах.

Харвейз Брістол
(Harvey’s Bristol) – винайдена понад сто років тому в Іспанії суміш хересів. Проводиться іспанською фірмою John Harvey & Sons, Ltd. Вміст спирту – 17,5%.

Хеннессі
(Hennessy) – знаменита марка коньяку, який виробляється в районі міста Коньяк у Франції.

Херес
- (ісп. – за назвою міста Херес де ла Фронтера в південній провінції Андалузії в Іспанії) Сорт білого десертного виноградного вина, виготовленого за спеціальною технологією. Херес – спочатку іспанське вино з кольором від світло-жовтого до темно-коричневого і вмістом цукру від солодкого (херес-крем) до дуже сухого. Херес виробляється шляхом зброджування винограду, потім додається виноградний спирт, напій нагрівається і витримується при температурі 37-60 градусів за Цельсієм протягом від декількох місяців до декількох років. Після цього проводиться охолодження до 15 градусів за Цельсієм, і вино витримується в дубових бочках. Наявні марки хересу в основному складаються з суміші молодих і більш старих вин.

Хмільне вино
- вино з дуже високим, майже надмірним вмістом спирту.

Хуремге
- У Бурятії після сепарації молока на вершки і сироватку в останню додається бактеріальна культура, сироватка зброджується і виходить легкоалкогольний кислуватий напій.

Незбиране вино
- вино з високим вмістом спирту, жирне і оксамитове.