РЕЦЕПТИ КОКТЕЙЛІВ

А

Б

В

Г

Д

Е

Ж

З

І

К

Л

М

Н

О

П

Р

С

Т

У

Ф

Х

Ц

Ч

Ш

Ю

Я

Я

Jagermeister
- німецький лікер Ягермайстер.

Яблучний бренді
(Apple brandy) – відоме також під назвою Епл Джек (Apple Jack) і Кальвадос (Calvados). Виготовляється з яблук або яблучного сидру і витримується в бочках протягом 2-4 років. Розливається з фортецею 50%. Кальвадос – марка, що виробляється тільки в Нормандії.

Яблучний сидр
- напій, що виробляється з яблучного соку без використання ферментації (бродіння).

Ягермайстер
(Jagermeister) – назва цього лікеру, що існує з 1935 року, перекладається як "майстер-мисливець”, і на його етикетці зображений святий Забери, покровитель мисливців. Цей напій отримують шляхом мацерації 56 компонентів – рослин, коріння, корок – і витримують 12 місяців, шість з яких – в дубових бочках. Цей лікер добре допомагає травленню, п’ється охолодженим в чистому вигляді залпом, в коктейлях, втамовує спрагу з тоніком. Німеччина, фортеця – 35%. Популярний як аперитив або настоянки для коктейлів.

Ямайський ром
- виробляється з соломи чорної патоки шляхом зброджування протягом 2-3 тижнів у великих чанах і подальшої перегонки. У результаті додавання карамелі має темний колір і відноситься до класу важких ромів (high bodied). В основному ямайський ром витримується протягом 5-7 років. Вміст спирту – 40-48,5%.