РЕЦЕПТИ КОКТЕЙЛІВ

А

Б

В

Г

Д

Е

Ж

З

І

К

Л

М

Н

О

П

Р

С

Т

У

Ф

Х

Ц

Ч

Ш

Ю

Я

І

Imbottigliatto dal produttore all origine
(італ.) – вино "розлито виробником у його маєток”.

Irish whiskey
(Ірландський віскі) – вироблена в Ірландії суміш, яка містить віскі з солоду ячменю і віскі з зерна. Солод сушиться в печах, що топляться вугіллям. Ірландський віскі має більший вміст спирту, ніж шотландське, зазвичай – 43%.

Izarra
(Ізарра) – лікер, провадиться у Франції на рослинній основі. Жовтий – 40%, зелений – 48%. Слово на мові басків означає "зірка”. До складу жовтого лікеру входить 32 рослини, зеленого – 48. Ці рослини переганяються разом з базовим спиртним. Одержуваний результат додається до арманьяк, настояний на сливах. Вживається на діжестів.

Ігристі вина
- столові виноградні вина, насичені вуглекислим газом шляхом вторинного бродіння (у пляшках, окремих герметичних резервуарах або в системі резервуарів) доданого до них цукру (сахарози) або виноградного сусла. Готують зі спеціальних білих або червоних сортів винограду. До числа ігристих вин належать також вина, насичені вуглекислим газом при первинному бродінні за рахунок невибродівшего цукру (наприклад, грузинські "Чінурі”, "Чхавері”, "Атенурі”, "Мцване”). У Франції – вина Шампані, в Італії – ігристі мускати "Асті спуманте” та ін

Ізарра
(Izarra) – лікер, провадиться у Франції на рослинній основі. Жовтий – 40%, зелений – 48%. Слово на мові басків означає "зірка”. До складу жовтого лікеру входить 32 рослини, зеленого – 48. Ці рослини переганяються разом з базовим спиртним. Одержуваний результат додається до арманьяк, настояний на сливах. Вживається на діжестів.

Ізюмні вино
- Розенкова вино, сорт солодкого вина, що готується з родзинок і сушеного винограду; процес бродіння ізюмні сусла в загальному схожий з виноградним, але менш бурхливого характеру.
( Малий енциклопедичний словник Брокгауза і Ефрона )

Імбирний бренді
(Ginger brandy) – ароматизований імбиром бренді, який виробляється шляхом перегонки збродженого сусла винограду або фруктів. Звичайно витримується в дубових бочках. Вміст спирту – 40 або 42%, щільність – 1,06.

Ірландський віскі
- готується з ячменю, як осоложенного, так і неосоложенного, разом з вівсом, пшеницею і іноді невеликим додаванням жита. Зазвичай являє собою суміш чистих віскі кубовою перегонки, але іноді може включати в себе і більш легкі віскі з перегінних колон. Солод сушиться в сушильних печах, опалювальних вугіллям замість торфу та сконструйованих таким чином, що дим від вогню не доходить до солоду. Витримуються віскі сім років і довше. Зазвичай ірландські віскі важче і мають більш повну консистенцію, ніж шотландський віскі.

Ірландський крем
(Irish Cream). Солодкий густий лікер, вироблений з ірландського віскі, шоколаду і крему. Вміст спирту: 17%. Найвідоміший – Bailey’s.