РЕЦЕПТИ КОКТЕЙЛІВ

А

Б

В

Г

Д

Е

Ж

З

І

К

Л

М

Н

О

П

Р

С

Т

У

Ф

Х

Ц

Ч

Ш

Ю

Я

Ф

Fino
(Фіно) – світлий, легкий сухий херес, який зазвичай подається охолодженим.

Fix
(фікс) – будь-який довгий напій, який змішується в розливне склянці і наливається поверх льоду. Іноді так називають напої типу хайбол або маленькі порції солодкого кобблера.

Flor Alpina
(Флор Альпіна) – італійський кордіал (солодкий лікер). Розливається у високі пляшки, які містять всередині покриту кристалізувалися цукром гілочку дерева.

Fortified wine
- міцне вино з високим вмістом алкоголю.

Fraisette
(Фрейзетт) – солодкий лікер на основі сиропу з алкоголем, полуниці і білого вина. Також відомий під назвою Фрейз (Fraise).

Frangelico
(Франжеліко) – зареєстрована марка італійського кордаші (лікеру) з вираженим ароматом горіховим фундука. Вміст спирту – 28%.

Фалернським вино
(Falernum vinum), в давнину знамените біле вино з фалернським області (Falernus ager) в Кампанії.

Фалернум
(Falernum) – слабоалкогольний кордіал (солодкий лікер) з трав з островів Карибського моря, плодів лайма і рому. Має солодкий смак, вміст спирту – 6%.

Фенс
(Fancy) – напій типу коктейля, до рецептури якого зазвичай входить лимонний сік і цукрова пудра, які кладуться першими на дно келиха для коктейлю, а потім наверх наливається суміш з алкогольних напоїв з льодом.

Фіз
- слабоалкогольний пінистий напій, який отримують змішуванням невеликої кількості джина або рому зі всілякими фруктовими соками, яєчним білком, морозивом та іншими компонентами. До його складу обов’язково входить мінеральна або просто газована вода.
Фіз (Fizz) – напій на основі спиртного напою, соку цитрусових фруктів і цукру. Збивається з льодом і проціджується в стакани типу хайбол. Потім додається содова вода або шампанське. Можна використовувати також яєчний білок і жовток.

Фікс
(Fix) – будь-який довгий напій, який змішується в розливне склянці і наливається поверх льоду. Іноді так називають напої типу хайбол або маленькі порції солодкого кобблера.

Флор Альпіна
(Flor Alpina) – італійський кордіал (солодкий лікер). Розливається у високі пляшки, які містять всередині покриту кристалізувалися цукром гілочку дерева.

Флют
- високий тонкий бокал на довгій ніжці, що застосовується для шампанського та ігристих вин, а також коктейлів з ними.

Фрамбуаз
- солодкий лікер, який виробляється з малини і має високий вміст алкоголю.

Франжеліко
(Frangelico) – зареєстрована марка італійського кордаші (лікеру) з вираженим ароматом горіховим фундука. Вміст спирту – 28%.

Фрапе
(Frappe – охолоджене) – загальна назва декількох марок лікерів, які наливаються в келих поверх струганого або колотого льоду.

Фрейзетт
(fraisette) – солодкий лікер на основі сиропу з алкоголем, полуниці і білого вина. Також відомий під назвою фрейз (fraise).

Фрізанте
(Frizzante). Слабо-ігристе італійське вино.