А |
Б |
В |
Г |
Д |
Е |
Ж |
З |
І |
К |
Л |
М |
Н |
О |
П |
Р |
С |
Т |
У |
Ф |
Х |
Ц |
Ч |
Ш |
Ю |
Я |
Е
Early landed cognac
(англ.) – коньяк, що поставляється до Англії не в пляшках, а в бочках для подальшої витримки.
Espumoso
(ісп.) – ігристе.
Ерофєїч
- російське традиційна назва настоянок на травах і прянощах (без додавання цукру). Відбулося від імені цирульника Єрофеїча, вилікувати в 1767-1768 рр.. графа Олексія Орлова від важкого шлункового захворювання подібними настоянками і отримав право робити їх на продаж.
Ейд
(Ade) – тип коктейлів, сервірованих у високому келиху з льодом і прикрашених скибочками фруктів. Для приготування використовуються лимонний сік або сік лайма, спиртні напої та содова вода.
Елегантне вино
- виключно високоякісне вино, яке має легкість смаку та аромату, що володіє неповторними достоїнствами, індивідуальністю, гармонійно збалансоване.
Ель
(Ale) – найстаріша марка пива. Світле і густе міцне гірке пиво, вироблене швидким верховим бродінням при відносно високій температурі. Має велику щільність і більше гіркоти, ніж світле пиво типу лагер (Lager). Зброджування відбувається при кімнатній температурі (13-18 градусів за Цельсієм) з використанням пивних дріжджів "верхнього бродіння”. Власне ель містить від 3 до 6% об., Інші види пива з аналогічною технологією приготування можуть мати більш високу міцність.
Енології
- наука про вино – вивчення динаміки перетворення винограду у визначений харчової та смакової напій, що зветься вином.
Енотека
- колекція вин, сховище для вин, розлитих у пляшки.
Енотерапії
- лікування вином.