РЕЦЕПТИ КОКТЕЙЛІВ

А

Б

В

Г

Д

Е

Ж

З

І

К

Л

М

Н

О

П

Р

С

Т

У

Ф

Х

Ц

Ч

Ш

Ю

Я

Ч

Чача
- грузинська виноградна горілка. Для приготування використовується незрілий, несортових виноград з гребенями. Має приємний винний аромат. Переганяється один, рідше два рази.

Чейзер
(Chaser) – напій, яким запивають нерозбавленого порцію спиртного (шот). Наприклад, Бойлермейкером (Boilermaker, те, що зробить з вас паровий котел) називається комбінація, де чарка віскі (шот) запивається пивом (чейзер).

Чентербе
(Centerbe) – лікер, виробляється на рослинній основі і ароматизує перцевої м’ятою. Італія, фортеця може коливатися від 30 до 42%.

Черрі
- солодкий лікер, що виробляється шляхом змішування або редістілляціей (мацерація) чистого спирту з вишнями. При мацерації (більш якісний спосіб) бренді настоюється на ягодах протягом 6-8 місяців. При змішуванні алкоголь змішується зі свіжим соком, отриманим вичавки ягід. Серед відомих марок лікеру Черрі можна назвати "Черрі Марньері” ( "Cherry Marnier”), "Пітер Хіірінг” ( "Peter Heering”), "ДеКіпер” ( "DeKyper ").

Черрі Марні
(Cherry Marnier) – французький лікер, що випускається виробниками лікеру Гранд Марні (Grand Marnier) з далматінськіх вишень. Основу становить бренді. Вміст спирту – 24%.

Чесне вино
- вино відкрите, без недоліків, що володіє принаймні задовільною якістю.

Чівас Рига
(Chivas Regal) – один з найдорожчих і престижних марок віскі в світі. У процесі виробництва змішуються якісні Односолодове віскі, витримані не менше 12 років. Чівас Роял Салют є одним з найдорожчих віскі в світі.

Чинар
(Cynar) – італійське гірке вино, ароматизоване артишоків.

Чінзано
(Cinzano) – італійський вермут, що виробляється з білого вина. Існує два сорти: рожевий (Rose) солодкий і сухий білий, бьянко (Bianco).

Чисте вино
- вино прозоре, вільний від суспензії. Так називають також червоні вина з недостатньо насиченим кольором одягу. У Шампані цим терміном позначають вино до "взяття піни”.

Чистий віскі
- віскі, отриманий перегонкою збродженого зернового сусла, не змішане з етиловим спиртом або іншим сортом цього напою. Перед подальшим використанням витримується в нових обпалених бочках не менше двох років.

Чича
- рід пива з кукурудзи та інших продуктів у народів Південної Америки.