РЕЦЕПТИ КОКТЕЙЛІВ
Бренді граппа
- об’ємна частка спирту 70-80%. Виробляють з пресованої мезги після її зброджування, яку потім піддають дворазової перегоні; витримку не проводять і після розбавлення дистильованою водою вживають як готовий алкогольний напій. Власне бренді – об’ємна частка спирту 57-72%. Готують з вина або зброджених соків шляхом дистиляції з подальшою витримкою готового продукту.

Британський світлий ель
(British Pale Ale) – відомий також як англійська настоянка (English Bitter) або просто світлий ель (Раlе Ale). Самий популярний сорт пива в Англії. Пиво Pale Ale має світло-мідний колір і добре ароматизована хмелем з солодким присмаком. Містить приблизно 3,8% алкоголю.

Бронте
(Bronte) – лікер на травах, що виробляється з фруктів і спецій. Випускається в Англії. Іноді називається Йоркшіркскім (Yorkshire) лікером.

Брют
- марка сухого шампанського з мінімальним вмістом цукру (близько 1% або до 0,3 %).
Брют – найнижча ступінь вмісту цукру в ігристих винах після сухого (Dry) і дуже сухого (Extra Dry).

Буза
(тюрк.), напій, приготований з проса, гречаної або вівсяної муки так само, як пиво, але тільки без хмелю. Буза містить 4-6% спирту. Буза поширена в Криму, на Кавказі і в меншій мірі в Туркменії.

Букет вина
- сукупність вихідних від нього запахів, постійно мінливих ароматів, послідовно виявляються під впливом температури і оксидації (вплив кисню).

Букетисте вино
- вино, що володіє яскравим, добре розвиненим букетом витримки.

Бункамп
(Boonekamp) – відома марка Біттер, що виробляється з XVIII століття. Дуже концентрований спиртний напій, який використовується для ароматизації, містить цілу масу екзотичних добавок, наприклад аніс, фенхель, солодку, вахту, евкаліпт, корінь валеріани, полин, тополиний нирки.

Бурбон
- американський віскі із зернового спирту (не менше 51% кукурудзи), вироблений в графстві Бурбон штату Кентуккі.

Бургундські вина
або Бургонскіе вина, отримані з виноградників департаменту Кот д’Ор. Червоні бургундські вина славляться м’яким смаком. Кращі сорти – червоних, Шамбертен, романі-конті, Кло де Вужо, мюсіньі; білих: шаблі, монтраше, шевальє-монтраше.
( Малий енциклопедичний словник Брокгауза і Ефрона )

Бурий ведмідь
(жарг.) – примітивна суміш шампанського з коньяком для досягнення швидкого і сильного притуплювала дії. Назва даний напій отримав з-за свого коричневого відтінку, що нагадує за кольором шкуру ведмедя.