А |
Б |
В |
Г |
Д |
Е |
Ж |
З |
І |
К |
Л |
М |
Н |
О |
П |
Р |
С |
Т |
У |
Ф |
Х |
Ц |
Ч |
Ш |
Ю |
Я |
Бірдекель
(нім. Bierdeckel) – підставка з пористого картону під пивну кружку або стакан для вбирання пролитого пива.
Бірофілія
(нім. Bier – пиво, грец. phylos – люблячий) – колекціонування будь-якої атрибутики, що відноситься до пива (пивні етикетки, пляшки, банки, келихи, кухлі, Бірдекель і т.д.).
Бірр
(Byrrh) – використовується як аперитив французьке вино з легким приємним ароматом апельсина і хініну.
Біттер
(нім. bitter – гіркий) – група алкольних напоїв, до якої входять гіркі настоянки, деякі види вермутів і лікерів. Біттер зазвичай виготовляються на основі екстрактів трав, коріння, стебел і листя лікарських рослин, різних прянощів шляхом наполягання. Часто як компоненти використовують полин, імбир, аніс та інші.
Біфітер
(Beefeater gin) – сухий джин (London Dry Gin), що випускається в Англії з початку XIX століття.
Бішоп
(Bishop – єпископ) – змішаний напій на основі вина та фруктового соку.
Бішоф
- напій з вина й помаранч; якщо для приготування беруть червоне вино, то напій називають прелат, якщо ж біле – кардинал.
( Малий енциклопедичний словник Брокгауза і Ефрона )
Бланш
(Blanche) – Бельгійське пшеничне пиво, часто зі спеціями. Нефільтроване з кислуватим смаком.
Бадьорого вино
- висококіслотное освіжаючий вино (відмінна риса молодих білих вин).
1 | 2 | 3 |
4 | 5 |