РЕЦЕПТИ КОКТЕЙЛІВ

А

Б

В

Г

Д

Е

Ж

З

І

К

Л

М

Н

О

П

Р

С

Т

У

Ф

Х

Ц

Ч

Ш

Ю

Я

Бірдекель
(нім. Bierdeckel) – підставка з пористого картону під пивну кружку або стакан для вбирання пролитого пива.

Бірофілія
(нім. Bier – пиво, грец. phylos – люблячий) – колекціонування будь-якої атрибутики, що відноситься до пива (пивні етикетки, пляшки, банки, келихи, кухлі, Бірдекель і т.д.).

Бірр
(Byrrh) – використовується як аперитив французьке вино з легким приємним ароматом апельсина і хініну.

Біттер
(нім. bitter – гіркий) – група алкольних напоїв, до якої входять гіркі настоянки, деякі види вермутів і лікерів. Біттер зазвичай виготовляються на основі екстрактів трав, коріння, стебел і листя лікарських рослин, різних прянощів шляхом наполягання. Часто як компоненти використовують полин, імбир, аніс та інші.

Біфітер
(Beefeater gin) – сухий джин (London Dry Gin), що випускається в Англії з початку XIX століття.

Бішоп
(Bishop – єпископ) – змішаний напій на основі вина та фруктового соку.

Бішоф
- напій з вина й помаранч; якщо для приготування беруть червоне вино, то напій називають прелат, якщо ж біле – кардинал.
( Малий енциклопедичний словник Брокгауза і Ефрона )

Бланш
(Blanche) – Бельгійське пшеничне пиво, часто зі спеціями. Нефільтроване з кислуватим смаком.

Бадьорого вино
- висококіслотное освіжаючий вино (відмінна риса молодих білих вин).


1 2

3

4 5