А |
Б |
В |
Г |
Д |
Е |
Ж |
З |
І |
К |
Л |
М |
Н |
О |
П |
Р |
С |
Т |
У |
Ф |
Х |
Ц |
Ч |
Ш |
Ю |
Я |
Б
Bergamot
(Берегомет) – німецька настоянка (лікер) на основі бренді, що виробляється з бергамотной груші (неїстівний цитрусовий фрукт, за формою нагадує грушу).
Bitter
(Біттер) – по-англійськи "гіркий”. До групи входять Біттер гіркі настоянки, деякі види вермутів і лікерів. Всі вони виготовляються, як правило, на основі екстрактів трав, коріння, стебел і листя лікарських рослин, різних прянощів шляхом наполягання. Як найбільш поширених компонентів називають полин, тирлич, перець, шкірку апельсина, хіну, імбир, аніс та інші.
Bodega
(ісп.) – виноробний, винний льох, винний магазин.
Bourbon
(Бурбон) – сорт віскі, виробляється шляхом перегонки (дистиляції) сусла, що містить 51% кукурудзи, потім витримується в нових обпалених дубових бочках протягом 4 років і розливається при фортеці 43%. Має бурштиновий колір. Свою назву віскі Бурбон отримало від району штату Кентуккі в США, де його вперше почали виробляти. Також проводиться в штатах Іллінойс, Індіана, Монтана, Огайо, Пенсільванія і Теннессі.
Bronte
(Бронте) – лікер на травах, що виробляється з фруктів і спецій. Випускається в Англії. Іноді називається Йоркшіркскім (Yorkshire) лікером.
Бакарді
(Bacardi) – темний або світлий ром, який спочатку, з 1862 року, виготовлявся на Кубі. На 1960-х роках Бакарді почали випускати в Пуерто-Ріко. Використовується як основа для отримання пуерто-ріканського ромів високої якості. Вміст спирту – 40%.
Балтік
(Baltic). Польська горілка з картопляного спирту. Свою назву отримала від Балтійського узбережжя, де вирощується картопля для її виготовлення. Фортеця – 40%.
Бальзам
- спиртова настоянка з безлічі різних смакових і цілющих трав. Фортеця 40-45% (рідко до 50%). У Росії прийнято додавати до чаю, кави, але (буває) вживається і в чистому вигляді. Поширені марки: "Уссурійський”, "Білоруський” та ін
Бамбузе
- індонезійська бамбуковая горілка. Як сировину використовують спирт із зерен бамбука. Технологія не передбачає очищення горілки від шкідливих домішок. Вживається головним чином при ритуальних релігійних обрядах.
1 |
2 | 3 | 4 | 5 |