РЕЦЕПТИ КОКТЕЙЛІВ

А

Б

В

Г

Д

Е

Ж

З

І

К

Л

М

Н

О

П

Р

С

Т

У

Ф

Х

Ц

Ч

Ш

Ю

Я

Аррак
- міцна горілка (58-59% об.), ширше в Південній Індії и Південно-Східної Азії. Готується шляхом перегонки зброджених соку кокосової пальми або закваски з рису и патоки цукрової тростини з додаванням (або без) пальмового соку. Аррак прозора, безбарвній або забарвленій в бледножелтій Колір, має сильний, пріємній характерний аромат. Іноді додається сік конопель або дурману.

Арки
- звичайний розведення нейтральний харчових спирт, Який візначається виробника як "монгольська спіртової продукт з пшениці". 
- молочна горілка у Народів Монголії и Південного Сібіру.

Арцах
- тутовка. Вірменська горілка з белоплодной туті (або шовковіці), ароматізована травами. Після дістіляції вітрімується в бочках з тутового дерева.

Арьков
- Кумісная горілка Калмікії и Бурятії. Для пріготування вікорістовується Кумісі або закісшее молоко Великої рогатої худоби з добавкою Кумісі. Вікорістовується один перегонка. П'ють Тільки гарячу (в остівшем стані має непріємнім запахом).

Ассамблірованіе
(по-французьки assemblage) - з'єднання декількох вин або спіртів, Як правило, з одного апелласьона для Отримання нового продукту з поліпшенімі характеристиками.

Ассу
1) - вино, Що одержується з винограду, вірощеного на вулканічної грунті и заізюмівшегося на кущі. 
2) (Aszu) - Солодке токайське вино. Його проводять Тільки у врожайні роки. Токай Ассу готують з заявленим и зародзіненого ягід, які після дроблення заливають суслом або вином, наполягають до двох діб, відбірають самоплів, Що залишилась масу пресують и Отримай таким чином сусло зброджують, а вино трівалій годину вітрімують у підвалах. Одиниця вімірювання кондіцій Токай-Ассу є "путонів" (діжка для винограду) і "Гьонц" - бочонок ємністю 130-140л. Залежна від того, скількі путонів зародзіненого винограду взято на один Гьонц сусла, розрізняють 2 -, 3 -, 4 -, 5 - або 6 - "путтоніевіе" вина. Чим Більше путонів, тім Більше вино солодке, екстрактівні, міцне.

Асті
(Asti Spumante) - Мускатне ігрісте вино, вироблений в Італії з XIX Століття. Має світло-жовтий Колір и вміст спирту 6-9%.

Атреус
(Atreus) - ції зареєстрована марка грецького коньячного бренді Зі слабких шоколадним ароматом.

Аузо
- грецький алкогольний напій з підвіщенім вмістом спирту, ароматізованій анісом.

Аурум
(Aurum) - італійська апельсинова настоянка (кордіал) золотистого кольори.

Аерація
- насічення кісним вина з Метою інтенсіфікації росту дріжджів, окіслювальніх процесів при віробніцтві вина (або браги). Проводиться шляхом Відкритої переливки вина або дозованої подачі кисня в закріті Ємності. Аерація відкріває іншу Якість молодого вина Завдяк швидку окислення молекул, Що спріяє розвитку ароматних комплексів, Що нагадують Аромати фруктів и квітів.
1 2 3 4 5 6 7

8