А |
Б |
В |
Г |
Д |
Е |
Ж |
З |
І |
К |
Л |
М |
Н |
О |
П |
Р |
С |
Т |
У |
Ф |
Х |
Ц |
Ч |
Ш |
Ю |
Я |
Александреулі
Місцева група винограду Східної Грузії. З нього готують якісні червоні столові та десертні вина.
Аліготе
сорт винограду французькою походження. Ягоди світло-Зелені. Вікорістовується для виробництва столових вин
Алкоголізм
хронічне захворювання, обумовлених систематичним споживанням спиртних напоїв. Віявляється у фізічної и псіхічної залежності від алкоголю, псіхічної та соціальної деградації.
Аллаш
лікер, Що містіть кмин, аніс, кріп та ін, домішується для смаку до Горілки.
( Малий енціклопедічній словник Брокгауза и Ефрона )
Амаретто
темно-коричневий мігдалевій лікер на Основі абрикосових зерняток и трав, які наполягають на бренді и підсолоджують. За смаком схожий на марципан. Має пріємній аромат мігдалоподібні горіха. Вміст спирту - 28%, щільність - 1,09.
Аміловое вино
(фр. Amylique). Вино з агресивним кіслуватім присмаков (відтінкі політурі, бананів, льодяніків), Який віклікається надлишки амілового спирту. Як правило, є наслідком вініфікаціі при Дуже нізькій температурі.
Амонтільядо
- різновід сухого хересу тонкого походження, Який через роки вітрімкі в дубових бочках набуває бурштиновий Колір и сухий горіховій смак. Амонтільядо, Як правило, міцніше інших відів хересу: іноді до 25 °. Амонтільядо, Що йдут на експорт, підсолоджують вином з мускатного винограду.
(Amontiliado), напівсолодкій херес бурштинового кольори, Що володіє горіховім ароматом.
Анагена
грузинського марочне біле міцне вино типу мадери з винограду ркацітелі, хіхві, Мцване. 4% цукрів.
Ангостура
- гірка ароматичності добавка, Що вікорістовується у пріготуванні коктейлів. Являє собою спиртовий настій з Великої кількості трав, коріння, квітів, кору дерев і т.п., має Багатий аромат та має тонізуючі Властивості.
Анжуйські вина
- вина області Анжу у Франції, в основному, червоні и Рожеві, хоча є и чудові білі. Анжуйській вина Дуже Легкі, відрізняються фруктовим присмаков. Їх но назівають - "солом'яні" (ЩО отримавших Цю назв від зав'ялення винограду при переробці расстілкой йо на соломі). Технологія їх виготовлення запозічена, очевидно, з Іспанії, Яка но за Людовіка XIV володіла Анжуйськой провінцією.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 |