РЕЦЕПТИ КОКТЕЙЛІВ

А

Б

В

Г

Д

Е

Ж

З

І

К

Л

М

Н

О

П

Р

С

Т

У

Ф

Х

Ц

Ч

Ш

Ю

Я

Аджон
- напій типу пива, Що готується спектр поліграфічних чумизи (проса) в Уганді, Бурунді та інших центральноафріканськіх країнах. Вважається - національнім угандійськім. Віпускаетея промислово виготовлення екстракт аджона, Як напівфабрікат для домашнього пріготування в сучасний міськіх умів. 
( (Кулінарній словник В. В. Похльобкіна, 2002 )

Аісі
грузинського ігрісте рожеві вино з винограду сапераві, александреулі, Оджалеші, муджуретулі та ін червоних технічних сортів Західної и Східної Грузії. Віпускається з 1977 року.

Айсвайн
(нім. Eiswein). Вино з перестігліх винограду, зібраного под годину дере заморозків, ретельне відібраного и віджатого вручну, з Якого отримуються рідкісні, Ексклюзивні вина з неповторним медовим смаком и високо концентрацією цукрів.

Аквавіт
- назва скандинавського варіанту Горілки з легким Солом'яний кольори. Це продукт вторинної перегонки зернового або Картопляну дистиляти. Суміш спирту та води ароматізуется лимоном, апельсінової цедрою, кардамоном, анісом, фенхелем и т.д. Наприклад, фінська випускають з ароматом коріці, а данській ароматізують кмин. Процентний вміст спирту до 42. Безбарвній. Схожий з Кюммелю, альо однозначно суші. Вжівається в чистому вігляді (охолодженім), або Як інгредієнт для коктейлів.

Акратофори
(від грец. akratophoros - посудина для чистого вина), апарат для Отримання ігрістого (шампанського) вина резервуарним способом. Запропоновано професором момен (Франція) в 1859 для шампанізації виноматеріалів Замість дорогого Пляшкова способу. Акратофори системи А. М. Фролова-Багреєва (СРСР) - вертикально розташованій Стальовій ціліндр, Що складається з 2 частин, з'єднаних фланцями, з сферична днищем и кришкою. Ємність А. 5000 і 10 000 л; існують малі Моделі - 350 и 500 л. Внутрішня Поверхня покрита емаллю; зовні акратофори має 3 розміщені по вісоті сорочки для охолодження ціркулюють у них розсолу шампанізіруемого вина з Метою уповільнення бродіння. Акратофори забезпечених термоізоляцією и арматурою для заповненості та випуску вина, контролю за процесом и вівантаження облогу. Загальна трівалість шампанізації в акратофори - 26 діб.

Алазанська долина
Біле рожеві и червоне грузинського вино. Біле з винограду ркацітелі, тетра, цолікаурі та ін Червоне вино з винограду сапераві, александреулі, муджуретулі. Віпускається з 1977 року.

Алєатіко
Виноград и сортове вино. Виноград повсюдно Поширення в Криму. Обробляють и в інших районах Колишня СРСР. У Криму з нього готують відоме Сортове десертне червоне вино "Магарач Алєатіко" і "Массандра Алєатіко". Крім того, виноград входити в купаж для пріготування деяки марочних червоних портвейнів.


1 2 3

4

5 6 7 8