РЕЦЕПТИ КОКТЕЙЛІВ

А

Б

В

Г

Д

Е

Ж

З

І

К

Л

М

Н

О

П

Р

С

Т

У

Ф

Х

Ц

Ч

Ш

Ю

Я

Абсент  - (1 варвіант) вторинна перегонка спирту, в ефірних маслах у якій міститься велика кількість туйона. Міцність абсенту (до 80 °) пояснюється тим, що для утримання ефірних речовин, необхідна дуже висока концентрація алкоголю. Зараз законом ЄС на теріторії держав-учасників заборонено продаж абсенту з вмістом туйона вище 10мг / л. Дозволено експорт Виключно до країн, де немає подібних обмежень. 

Абсент - (2 варіант) гіркий міцний алкогольний напій, до складу якого входять рослинні екстракти. Головна його відмінність від інших напоїв, приготовання з додаванням анісу як ароматизатора, неодмінна присутність полину. 

(Absinthe) - смарагдово-зелений напій, дуже гіркий (через присутність абсентина) i тому традіційно наливається через спеціальну ложечку з цукром у склянку з водою. Цей алкогольний напій, виготовлений з екстракту гіркого полину (Artemisia absinthium). Ще за півтори тісячі років до Різдва Христового єгиптяни оцінили цею напій як відмінний лікарський засіб. Старовинний абсент відрізнявся від лікеру, який пили Верлен і Пікассо, листя полину просто вимочували у вині або спирті. Найбільш ймовірно, що слово абсент походить від грецького слова 'apsinthion', Що означає 'непридатний для пиття' можливо через його гіркий смак. Піфагор рекомендував абсент, як засіб який сприяє зачаттю дитини. Гіпократ прописував його, як засіб від жовтяниці, ревматизму, анемії та менструальних болів. Відомо, що чемпіонові в перегонах на колісницях належало випити келих абсенту, щоб він не забував, що навіть слава має свою гіркоту . 
( Джерело absent.ru )

Абсентизм (фр.Absinthe - Полинова горілка) - форма алкоголізму, при якій хворі вживають переважно полинову горілку (абсент). 

Абсолют Шведська горілка, що випускається з 1879 року, одна з найкращих у всьому світі. Вміст спирту - 40%. Також виділяються сорти "Absolut Citron" і "Absоlut Pepper",основані на лімоні і перці відповідно.

Аверно Амаро Сіціліано (Averna Amaro Siciliano) - сицілійській гіркій лікер, виготовлений за особливим рецептом на пряних травах. Міцність - 34%.

Агавовий сік видобувається з нерозквітлих бутонів квітки кактуса агави.

Агнес - аператив, для виготовлення якого використовується яблучний бренді, кмин, мускатний горіх, гвоздика, кориця, мигдаль, полин и т.д. Має темно-коричневий колір і слабкий аромат полину. Вміст спирту - 25%.


1 2

3

4 5 6 7 8