РЕЦЕПТИ КОКТЕЙЛІВ
Класифікація коктейлів по виконанню

Слоїсті коктейлі Rainbow (веселка) - це різнокольорові слоїсті напої. При їх приготуванні слідує проявляти особливу акуратність, щоб шари не перемішалися між собою. Наливати напої треба по перевернутій барній ложці у порядку, що залежить від їх питомої ваги.
Сенгер
Коктейлі що йдуть у минуле Sangaree можна готувати на основі джину, бренді, віскі та інших напоїв. Важливо розбавити спиртне содовою водою, додати порто Tawny і посипати зверху коктейль мускатним горіхом.
Тонізуючі коктейлі
Ці коктейлі не класифікуються за компонентами, що входять до їх складу. До них відносяться Bloody Mary (Бладі Мері) і Bullshot (Булшот)
Тонізуючі коктейлі або дуже міцні (30-35 об%.), або містять багато соку, калорійних фруктів або бульйону. Відомий бармен Шарль Шуман називає їх також Corpse Revivers («Повертають до життя мерця»).
 
Класифікація коктейлів по температурі
 
До гарячих напоїв (тобто, Hot Drinks) належать: Гроги (лимонний сік, цукор, спиртне, вода чи чай, спеції); Пунші (спиртне, соки, цукор, спеції);Тодді (спиртне, цукор чи мед, вода або соки); Хот Коффі (цукор, спиртне, кава, іноді вершки).
Гарячі напої зазвичай подаються в термостійких келихах.
 
Класифікація коктейлів з м'ятоюДжулепи
 
М'ятні листя тиснуть разом з цукром в бокалі. Додають колотий лід і спиртний напій. В результаті виходить свіжий і ароматний джулеп. Найбільш популярний коктейль цієї групи - класичний Mint Julep, який готується на основі бурбона.
 
Смеш Smash - це, в деякому роді, менш міцний і газований варіант Джулеп. Тобто, поряд із спиртним напоєм, в його рецепт входять м'ятні листя, трохи цукрової пудри і содова вода. Смеш наливають в келих олд фешенед (old fashioned) або тумблер і прикрашають лимонною цедрою.
 
Класифікація коктейлів з шампанським
 
Серед коктейлів на основі шампанського можна виділити кілька підгруп: суміш міцних спиртних напоїв з шампанським, найвідомішим у цій групі є Champagne Cocktail (Шампань коктейль); суміш лікерів із шампанським, класичний приклад - коктейль Kir Royal (Кир рояль), що є також відмінним аперитивом; суміш фруктового соку і шампанського. В цьому випадку рекомендується використовувати тільки свіжі, непереспелие фрукти, як приклад можна привести коктейлі Bellini (Белліні) і Buck's Fizz (Бакс-Фізз).
 
Класифікація коктейлів з яйцем
Дві основні категорії коктейлів, в яких використовується яйце, - це Егг-ноги і фліпи.
 
Егг-ніг Це long drink, приготований в шейкері. Його основні компоненти: яєчний жовток, цукор або цукровий сироп, вершки або молоко і спиртне. В Егг-ніг також додається мелений мускатний горіх.Спочатку слово «під» означало міцний англійський ель, в який було прийнято додавати яйце. Ймовірно, від цього виникла звичка так же називати вершково-яєчні змішані напої. В Англії Егг-ноги за традицією п'ють під час Різдва і новорічних свят. Багато сімей зберігають свій власний рецепт напою, який нерідко дуже складний і вимагає декількох годин приготування. Егг-ніг подають до столу в спеціальній супниці у перший день Різдва і вранці Нового року. Приклад: Brandy Egg-Nog (Бренді Егг-ніг)
 
Фліпи
Вважається, що фліп стався від одного шотландського напою. Він містив яйце, і його змішували, переливаючи з однієї посудини в іншу, що видавало звук «фліп-флоп».Сьогодні фліп готують в міксері або в шейкері і на відміну від первозданного рецепта в нього додають тільки жовток. Приклад: Porto Flip (Порто фліп).

назаддалі