Головна » Статті » Вина » Виноградні | [ Додати статтю ] |
Домашне виноградне вино
Готуємо сусло. Виноград мити для вина не можна, на його поверхні знаходяться винні дріжджі. Обірвіть ягідки в емальований посуд, намагаючись що б не потрапляли недозрілі ягідки. Руками стискайте, тисніть всі ягідки, що б практично всі лопнули. Додайте до сусла цукор, з розрахунку 50гр цукру на 1 літр сусла. Накрийте кришкою і поставте в тепле місце для бродіння на п'ять днів. Щоранку перемішуйте сусло. Через п'ять днів, виноград підніметься вгору, віддавши вам, весь свій сік. Акуратно зцідіть через трубочку в скляну посудину сік. До отриманого соку треба додати цукор з розрахунку близько 250гр. на 1 літр. соку, з урахуванням того, що ви вже поклали в сусло. Відразу зазначу, чим більше цукру, тим міцніше вино. Попередньо цукор розчиніть у невеликій кількості соку і влийте в посудину, в якій буде бродити вино. Наповніть соком балон не до самого верху, залиште місце для бродіння. Головне правило при виробництві вина, не допустити потрапляння повітря в посудину з майбутнім вином. Для цього треба поставити водяну заслонку, у мене спеціальна кришка, продаються в магазинах. | |
Переглядів: 2134 | |