Вино з вишневої мезги
Інградієнти:
5 кг вишневої мезги
4 л цукрового сиропу
3 л води
Приготування:
Вишневу вичавку викласти в 10 літрову банку і залити теплим 35 %-ним цукровим сиропом. Шийку банки обв'язати марлею і поставити в тепле місце(25-30 °С). На 4-6-й день, коли мезга в банці спливе і виділиться сік, марлю з шийки зняти, встановити водяний затвор і герметизувати. Банку відставити для бродіння, яке, залежно від температури приміщення, може тривати 30—50 днів. Після закінчення цього терміну сік обережно злити в чисту банку, а вичавку вижати. Отриманий з неї сік профільтрувати, злити в банку, знов встановити водяний затвор, герметизувати і витримати ще 20-30 днів під затвором. Потім вино осторожно злити і розлити по чистих сухих пляшках, закупорити і зберігати в холодному темному приміщенні.
|